viernes, 17 de febrero de 2017

Tema 3 "La Segona República (1931- 1936)" - SIMULACRE DE SELECTIVITAT

SIMULACRE DE SELECTIVITAT

Pregunta 1

a) És una font primària de caràcter polític i judicial, que tracta sobre la Constitució de la Segona República espanyola del 9 de desembre de 1931, només és dels articles 1 i 3 d'aquesta.

b) Es va realitzar l'any 1931 quan va sorgir de sobte la Segona República el 14 d'abril. En aquell moment, Francesc Macià va proclamar la República Catalana, i Alcalà Zamora era el president del govern a Madrid, on va ser proclamada a la tarda. El rei fins al moment era Alfons XIII, però va marxar a l'exili desprès de la proclamació d'aquesta. També afegir, que al 1931 les dones no podien votar, però despres de un gran esforç, Clara Campoamor va aconseguir el vot femeni.

c) En aquesta font, es pot observar com en l'article 1 de la Constitució es parla de que els poders están al poble, regna la llibertat i la justicia. Els municipis són autònoms, i finalment fa referència als colors de la bandera. En l'article 3 bàsicament s'exposa de que no hi ha religió oficial a Espanya.


Pregunta 2

a) Va ser sense que ningú ho esperes, de sobte. Es va proclamar primer de tot a Catalunya, i després a Madrid, la gent es va reunir en la plaça de Sant Jaume, tothom molt exaltat. Va sorgir primer de tot perquè el país no funcionaba bé, hi havia una



CORRECCIÓ

Pregunta 1

a) Està posat tot el que es demana.
b) Això també està bé, potser he posat informació que no calia.
c) No he esmentat que la Constitució es el resultat de la labor d'unes Corts Constituents, però si està posat el tema de la llibertat i la justicia, de la no confessionalitat i de l'autonomía dels municipis.

Pregunta 2

a) No em va donar temps a acabar-ho, però el que he posat no és del tot correcte, hauria d'haver explicat les eleccions municipals del 12 d'abril de 1931, els seus resultats i la marxa del rei, les diferents reformes, els conflictes... i finalment, la fi del bienni.

No hay comentarios:

Publicar un comentario