martes, 20 de diciembre de 2016

Tema 1.5 "Transformacions agràries i expansió industrial al segle XIX" - SIMULACRE DE SELECTIVITAT

COMENTARI DE LA IMATGE


Podem observar com es tracta d'una fotografia realitzada a La Corunya, al moll de la Dàrsena. Mostra com una sèrie de persones estan preparant-se per ficar-se en vaixells direcció a un altre país.

Durant el segle XIX, més aviat a la fi, deguda a la situació social que diversos mesos va estar present al pais, moltes persones van tenir que posar les seves vides rumb a l'estranger, a Llatinoamèrica, a la recerca d'un treball digne i una situació econòmica estable.
Un destí que molts d'ells van escollir va ser Argentina.

Diversos successos van estar presents en aquest segle, com la Primera Guerra Mundial i Guerra Cívil.
Durant aquest període, va haver un gran augment de la població, en què augmentava també la mortalitat a causa d'aquestes guerres. També va ser significant el creixement de les ciutats, ja que avançar bastant la industrialització.
Però tot això, es duia més a terme en alguns llocs del país que en altres, per exemple, Barcelona i Madrid va ser on més. Per això, és aquest cas, observant la foto, la gent del nord, els gallecs principalment, estarien vivint situacions en les què per això, van decidir anar-se'n a l'estranger i així solucionar les seves vides.


CORRECCIÓ

Tindria que haver dit que és una font primària i de contingut social, amb un enfocament objectiu.

En l'explicació del que es va produir durant el segle, hauria d'haver fet referència també a l'increment de natalitat, i que hi va haver una epidèmia important. Al que hauria d'haver afegit, lo del èxode rural, però que més o menys ho he explicat per sobre.
El problema és que esta tot explicat molt resumit i breu, i potser hauria de redactar més i que fos més extens.

M'he concretat poc a la foto, hauria d'haver dit que l'emigració gallega del segle XIX va ser bastant notable, ja que la quantitat de ciutadans que va sortir del país va aconseguir la xifra del milió de persones i fins i tot la va superar. I que hi va haver una crisi en el sector industrial gallec (que en el meu cas he posat que estarien vivint situacions ... però no he explicat quines).



No hay comentarios:

Publicar un comentario