jueves, 17 de noviembre de 2016

Tema 1.4 "La crisi del sistema de la Restauració" - MAGNICIDIS

MAGNICIDIS: JOSÉ CANALEJAS I EDUARDO DATO

Resultat d'imatges de asesinato canalejas
Un 12 novembre 1912 Canalejas havia sortit de casa per dirigir-se a parlar amb Alfons XIII al palau. Després quan estava tornant cap a casa, va passar per la Porta del Sol i es va parar a mirar l'aparador d'una llibreria per fer una ullada, a les últimes novetats editorials.
Va aparèixer Manuel Pardinas, un anarquista, que va decidir disparar Canalejas a la templa, i després va fugir, però va donar uns quants passos i es va acabar suïcidant. Li va disparar amb una Browning. Segons l'autòpsia "una de les bales va penetrar per sota de l'oïda esquerre, va travessar el bulb raquidi i va sortir per l'oïda dret, el que va portar el president a posar-se les mans al cap abans de caure a terra".
Es desconeixen quins van ser els motius pels quals Pardinas va matar al president.
Hi ha alguns indicis que diuen que alguns anarquistes volien matar al rei Alfons XIII. Però van pensar que aquest assassinat no serviria per a res, ja que hauria regència, i per això mateix van anar a pel polític principal, i van escollir a Canalejas.
La seva mort va generar una polèmica molt gran, Franco va escriure un llibre sota el pseudònim de «Jakim Boor», acusant als masons. Canalejas era masó, el que pot recordar a l'atemptat de Prim, que aquest també ho era.




Resultat d'imatges de asesinato dato sidecarA Eduardo Dato el van assassinar des d'un sidecar 3 anarquistes a la porta d'Alcalá, en 1921. Els assassins van ser tres catalans, Casanellas, Nicolau i Mateu, que li van pegar un total de 18 tirs a Dato.
Eduardo apostava per la mà dura contra les revoltes socials, i això el va convertir en l'objectiu principal de l'extremisme anarquista.




Pot estar la maçoneria darrere d'aquests magnicidis?
El doctor Francisco Pérez Abellán parla sobre la mort de Prim i considera que "encara en l'actualitat, hi ha forces poderoses i ocultes, probablement, restes de la masoneria que va matar Prim, que s'oposa a trobar la veritat."
"Des que s'aixecava fins que es ficava al llit, estava en contacte amb masons i la masoneria. Prim feia servir la masoneria perquè era un trampolí, una societat d'assegurances mútues, i també ajudava als masons a pujar i a ser ministres", explica P. Abellán.
I es poden comparar aquests assassinats de Canalejas i Dato, amb el de Prim.

Resultat d'imatges de perez abellan






No hay comentarios:

Publicar un comentario