viernes, 21 de octubre de 2016

Tema 1.3 "L'època de la Restauració Borbònica" - COMENTARI DE TEXT: Constitució de 1876

Comentari de text: La constitució de 1876






Aquest és un text polític i judiric, i és una selecció d'uns articles de la constitució de 1876. Aquesta constitució va ser promulgada per Cànoves del Castillo un cop aconseguida la restauració borbònica.
El nou monarca era Alfons XII, que va ser proclamat rei gràcies a Martinez Campos. Els intents successius d'estabilitzar el pais, durant el Sexenni Democràtic, van fracassar, i llavors es va iniciar una nova etapa la Restauració. Per això, aquesta constitució és anomenada: Constitució de la Restauració. 
Aquesta constitució tenia com a finalitat, crear un ordre polític, una estabilitat. I també, hi havia de presentar unas normes totalment del liberalisme. 


Es pot saber com la idea fundamental és que hi hagi una sobirania compartida entres les Corts i el rei.
I desprès, les idees secundàries, són que la religió catòlica és la religió de l'estat, tot i que, també es tolera el culte a les altres religions. Una altra idea, es que poden governar diferents partits. 
Tot español té una sèrie de llibertats de qualsevol tipus. Per últim, es pot observar com també apareix que el rei té el poder executiu, ja que sanciona i promulga les lleis. 


CORRECCIÓ

Al primer paràgraf hauria d'haver explicat més sobre les circumstàncies en que va ser escrita aquesta Constitució i no he posat el destí, que aquest seria: destinada a la difusió general, d'autor col·lectiu.
Hauria d'aprofundir més en el perquè és va crear i explicar com havia acabat la I Revolució i com es trobava el pais desprès d'això. Però, tot i així, he posat les idees principals. 

He anomenat la idea principal, però no la he explicat. Hauria d'haver posat que es basava en la idea moderna de l'existència d'una "constitució històrica" de la Nació i que els partits oficials han d'acceptar aquest principi de legalitat constitucional.
M'han faltat algunes idees secundàries, com per exemple, que la Constitució no determina el tipus de sufragi. 








No hay comentarios:

Publicar un comentario